Stanovisko občanské iniciativy „Občanská jednota“ k současné situaci v ČR.

08.02.2013 17:10

Vážení občané, 
opusťme různorodost názorů a soustřeďme se slušně a rozumně na to jediné, co je v této chvíli nejdůležitější.  Spojme se konečně ke společnému cíli  a  nevymýšlejme zbytečnosti.  Nepřipusťme chaos a další zadlužování země.  Aktivizujme stávající občanské iniciativy a občany. Komunikujme mezi sebou slušně a věcně, pak budeme akceschopní a můžeme pomoci pozitivní změně naší společnosti, našeho života, života našich dětí.  Nedopusťme další devastaci našich rodin, naší ekonomiky.
Předkládáme návrh Morálního kodexu a společné Stanovisko.
1 .        Morální kodex občanské iniciativy  „Občanská jednota“
1.1. Občan, který je příznivcem občanské iniciativy Občanská jednota a demokratických změn v ČR, by měl být občanem ČR.
1.2. Každý občan, který podporuje protesty proti škodlivým vládním reformám, proti nespravedlivým církevním restitucím, proti zadlužování a rozkrádání státu, proti nečinnosti státních orgánů, proti nastavenému zločineckému systému, proti diskriminačnímu systému voleb, se seznámil se stanoviskem občanské iniciativy Občanská jednota, které je součástí tohoto morálního kodexu, souhlasí s jeho cíli, důvody a postupem k dosažení pozitivních celospolečenských změn.
1.3. Příznivce této iniciativy se řídí obecnými pravidly slušného chování, jedná podle etických a morálních (obecně uznávaných) hodnot vyspělé demokratické společnosti a uvědomuje si, že není nutné vyhledávat rozpory, které společnost rozdělují, ale naopak hodnoty, které občany spojují. Dále usiluje o spojení občanských iniciativ a občanů ČR ke společnému postupu k dosažení jediného cíle, kterým jsou změna Ústavy ČR, spravedlivé volby a ustavení nové demokratické vlády ČR, která udělá vše pro nápravu dosavadních nešvarů.
1.4. Občan ČR, který  nesouhlasí a jeho názory se neshodují s tímto morálním kodexem, nebude usilovat o změny uvnitř této občanské iniciativy.
2.       Stanovisko občanské iniciativy „Občanská jednota“ k současné situaci v ČR.
2.1. Stát je rozkraden a zadlužen.  V průběhu posledních 23 let je také morálně i ekonomicky na pokraji zhroucení.  Je nutné toto zastavit!  Politické moci se po roce 1989 chopili všehoschopní lidé, kteří se angažují v různých politických stranách jen za účelem udržení u moci za každou cenu a okupují Parlament ČR s jedinou sjednocující myšlenkou, a to dokončit rozkrádání státu a znemožnit vyšetřování zločinů z doby privatizace.  Chceme vrátit státu potravinovou soběstačnost, voláme po desetileté koncepci rozvoje státního hospodářství, zemědělství, chceme vrátit školství na úroveň, kterou mělo před 20 lety, odmítáme privatizaci zdravotnictví, požadujeme zestátnění ukradených státních podniků.  Odmítáme nespravedlivé církevní restituce a podobné zákony, které prohlubují zadlužování země, destabilizují stát. Požadujeme postupné oddlužení státu a sestavování státního rozpočtu nikoli jen na škrtech, ale na rozvoji příjmové oblasti státního rozpočtu z rozvoje hospodářství státu, z vlastní výroby a vývozu.
2.2. Občané, sdružení na základě tohoto stanoviska Občanská jednota, požadují zásadní změny, a to:  změnu Ústavy ČR a nastavení pravidel pro spravedlivé volby s prvky nastolení přímé demokracie.
2.3. Odmítáme násilí, hlásíme se k tradičním hodnotám české kultury a českých národních dějin.  Vyzýváme občany ČR k aktivitě a podpoře odpovědnosti vůči České republice. Odmítáme anarchii, odmítáme jakoukoli demagogii radikálních politických subjektů a občanů. Odmítáme podplacené soupeření v Parlamentu ČR ovládaném finanční oligarchií a vytváření pseudodemokracie na základě hlasování bez jednání s opozicí a hlasování bez svědomí poslanců na základě diktátu politických subjektů.  Požadujeme přijetí zákona o referendu, o přiznání majetku, o financování politických stran s cílem omezit vliv bohatých politických stran a jejich bohatých sponzorů. Odmítáme moc peněz nad morálkou. Požadujeme diskusi o nové Ústavě a takové změny, které neumožní neomezené vládnutí a držení poslaneckého mandátu i pravomocně odsouzeným a vězněným poslancům se všemi výhodami. Usilujeme o spravedlivé demokratické volby a nepřipravujeme změnu systému bez politických subjektů. Chceme jednat a usilovat o změnu špatných zákonů, o nové Ústavě ČR.
2.4. Prosazujeme spojení všech občanských iniciativ. Občané sdružení na základě této výzvy se chtějí zasadit o spojení všech rozumných občanských iniciativ k prosazení takových zákonů, které nebudou rozdělovat společnost, ale budou demokratické a spravedlivé.  Cílem lidí spojených v tomto stanovisku je obnovení demokracie a pořádku v naší zemi.

Ing. Václav Princ a PaedDr. Marie Kindermannová