Proč novináři ignorují skutečnou realitu?

21.02.2013 11:52

Američané si po 11.9.2001 uvědomili, že měli věnovat více pozornosti tomu, co dělá americká vláda.  Prezident Bush nebyl jediný, kdo se ptal „Proč nás nenávidí “? Amerika má se způsobem své zahraniční politiky problém už více než 44 let.  Prezident Eisenhower také mluvil o kampani nenávisti  v arabském světě proti USA , vedené ne vládami, ale lidem. Už tenkrát naznačila důvody Národní bezpečnostní rada USA : „ Amerika podporuje zkorumpované a tyranské vlády a brání politickému nebo ekonomickému pokroku“.  To jsou fakta uvedená v knize Intervence, Noam Chomsky, vydané u nás v roce 2008.
Uvědomujeme si slova Národní bezpečnostní rady USA někdy z roku 1964? „ Amerika podporuje zkorumpované a tyranské vlády a brání politickému nebo ekonomickému pokroku“.  Neplatí to i dnes a pro nás občany ČR?  Jak dlouho budeme ještě u nás trpět tuto tyranskou vládu Petra Nečase, která brání změně a pokroku? Jak dlouho budeme trpět rozkrádání státu ve prospěch elity. Jak dlouho vydržíme to informační vakuum ve sdělovacích prostředcích o občanských náladách proti této vládě? Máme prý svobodu a nemáme proto cenzuru. Věří tomu ještě někdo?  Uvědomuje si tato vláda, že jí už nechce 90% občanů?  Možná se Petr Nečas také ptá. Proč nás nemají lidi rádi?  Naše vláda je již také zkorumpovaná a tyranská, proto pane předsedo vlády, proto jí nemají občané tohoto státu rádi.
Nemá smysl vést dlouhé diskuse a rozbory. Vezměme si příklad z Islandu, z Bulharska a ukončeme tu trapnou hru na demokracii.  Vyjděme v pátek 15.3.2013 v 15.00 kdekoliv na náměstí. Neorganizujme se. Třeba se nás sejde jen 20, možná 50, ale možná několik tisíc. Požadujme demisi vlády v Praze, Brně, Ostravě, Teplicích, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Pardubicích, ale také v Holešově a třeba i v Lišově, na Lipně, ve Frymburku nebo v Třeboni.

Václav Princ, České Budějovice, 21.2.2013