Proč ještě mlčíme?

17.04.2013 16:27


Vážení občané, život se skládá z mnoha zákrut, překážek, nabídek, šancí, vítězství i proher. Aniž bychom si to uvědomili, ovlivňují naše životy více špatné než kladné lidské vlastnosti. Například II. světová válka zasáhla katastrofálně do života v Evropě, ale my dnes více řešíme následky, 50.léta. Evropa byla v té době politicky rozdělena na základě dohody mocností. Evropa byla, už bez dohody mocností, prošpikovaná špiony CIA, což mnozí z Čechů ani netušíme. Více vidět jsou politické vraždy u nás v 50.letech, ale už méně jejich příčiny. Zvláštní je, že politické vraždy vidíme jen u nás a nikoliv také v USA. Zvláštní je, že nevidíme studenou válku, kterou rozpoutaly mocnosti USA a SSSR. Do historie naší vlastní rodiny i naší země se zapisují nejčastěji netečnost, zbabělost, přeceňování zásluh, ješitnost, závist a přehnaná domýšlivost. Snadněji vnímáme lži a nevěříme pravdě. Sami si všichni odpovíte na to, kdy a co vítězí. Vítězí slušnost nad neslušností? Pravda nad lží? Každý si asi uvědomuje, že slušný člověk na ulici nemá prakticky šanci proti lotrům, kteří ho přepadli. Skromný člověk zřejmě nemá šanci uspět v politické soutěži s člověkem, který se domnívá, že je spasitel a jde si za svým cílem hlava nehlava. Slušný člověk v politice neobstojí, snadno je možné druhého mediálně znemožnit, jiného zase vyzdvihnout až nespravedlivě a dokonce proti opačnému mínění většiny. Pomluva se šíří mnohem rychleji než pochvala a uznání.
 V této době jsme informováni o Bostonském maratonu a teroristickém útoku. Proč lidé sahají až k tak drsným protestům proti lidskosti? Proč se zabíjí nevinní lidé? Kdo a proti čemu tím anonymně protestuje?
 V této době jsme informováni také o úmrtí bývalé premiérky Velké Británie, která si nepřála státní pohřeb. Jak servilně se chováme v některých případech, je možné sledovat v přímém přenosu. Zajímavé je, že pocty, střelba z děl, zvonění zvonů, promenáda s rakví přes celý Londýn, pojmenovávání budov , náměstí a celá politická mašinérie kolem pohřbu Železné lady jede na plné obrátky. Nemáte pocit občané, že nás sdělovací prostředky oblbují? Tak je to státní pohřeb, který si zemřelá nepřála nebo se jedná o cirkus a to v případě, ve kterém bychom měli jen v tichosti uctít památku známé političky? Nejedná se o pocty nezasloužené, neupřímné? Komu takové divadlo slouží? Komu slouží přejmenovávání letišť, náměstí po politicích, kteří mají kontroverzní minulost? Neslouží to právě k prosazování té politiky, kterou zastávali, za kterou byli placeni a glorifikováni mocnými miliardáři, a kterou ještě historici s ostychem nevyhodnotili?? Není tato jejich politika spíše rozcházení mezi ideály , úmysly a praktickými výsledky? Nemůžeme tady najít příčiny radikální reakce občanů na politickou situaci v Evropě a ve světě, teroristických činů například v Bostnu a také příčiny protestů proti vládě v Praze, o kterých se však na rozdíl od předchozích událostí sdělovací prostředky vůbec nezmiňují, jako kdyby nebyly?

 Uvědomíme si někdy skutečnou pravdu o Holešovské výzvě, která zvedla na začátku minulého roku hladinu veřejného mínění téměř bez povšimnutí sdělovacích prostředků?
Jiří Baťa o tom podal svědectví na www.holesovskavyzva-nadeje.cz , ale uvěří někdo pravdě?


Holešovská výzva Naděje | Spojme se k prosazení občanské vůle a demokracie.
www.holesovskavyzva-nadeje.cz
Nedočkali jsme se od roku 1989 toho, co jsme od něho očekávali. Za 22 let jsme přišli prakticky o všechno....