Občanská neposlušnost na Klárově skončila, stany sbalila Policie, pan Ponert bude mít zbytečné problémy s úřady.

27.05.2012 12:35

Velmi mě mrzí, že se nám nepodařilo kultivovaně rozvíjet Holešovskou výzvu a přidali se k nám anarchisté, které jsme nedokázali přesvědčit o myšlenkách výzvy v celém jejím obsahu. Vybrali si jen to, co se jim hodilo.Velmi mě mrzí, že nám myšlenku Holešovské výzvy ukradli, vytunelovali hrdinové Parlamentních listů Jaroslav Popelka, také Zdeněk Ponert, kteří se nakonec ve zlém rozešli a každý pokračuje obklopen několika kamarády, radikály osamoceně.
Nepomohlo přesvědčování k tomu, abychom bojovali slovy, myšlenkami,argumenty a ne pouličními výkřiky. Zatím slušnější lidé jen prohrávají.  Nedůvěra, podezíravost, žárlivost na úspěch jiných a zklamání, že nejsme my pupkem ČR nám brání se sjednotit, spojit občanské iniciativy.
Myšlenka Holešovské výzvy byla přitom slušná, srozumitelná a sledovala stejné cíle jako STOP vládě ana této platformě spojených občanských iniciativ.


1. Spojili jsme se z toho důvodu, že jsme se chtěli postavit proti zadlužování a rozkrádání ČR.  Chtěli jsme se jako občané bránit připravovaným reformám ve zdravotnictví, v sociální oblasti, zvyšování daní a nesprávnému řešení kriminality z doby privatizace státních podniků, neúčinné řešení korupce a z důvodu arogance současné vlády vůči občanům.  

2. Odmítali jsme anarchii, demagogii, ideologiii levou i pravou. 

3. Naším cílem bylo spojení všech občanských iniciativ, odborářů a aktivní společný postup k vyslovení nedůvěry současné vládě, donutit jí podat demisi a uspořádat nové volby do pralamentu.
Návštěvnost našich stránek byla 15.ooo denně, za týden 100.000 návštěv aktivních občanů.


Věřím v rozum, který jsme snad ještě neztratili. Věřím ve spojení odborářských a občanských akcí v jeden silný celonárodní odpor proti současné vládě. Proto vyzývám všechny iniciativy a odboráře ke společné konferenci, na které bychom sjednotili současné občanské aktivity.  Sdělovací prostředky zatím nepřejí slušnějšímu jednání. Přednost mají senzace, katastrofy, skandály.